Napravite sami pozivnice za svadbu

Odlučili ste napraviti vlastite pozivnice za svadbu. Ukoliko nikada prije niste radili ništa slično možda ne znate kako i odakle krenuti?

Međutim, s malo pažljivog planiranja i istraživanja možete završiti s prekrasnim originalnim pozivnicama na koje ste ponosni.

Donosimo vam savjete i trikove kako najbolje napraviti originalne pozivnice za vaše vjenčanje.

Pronađite stil koji vam se sviđa i napravite nešto slično

Niste dizajner, ne razumijete se najbolje u palete boja, ali ipak želite napraviti vlastite pozivnice za svadbu?  To danas više nije problem!

Pronađite stilove koji vam se sviđaju na Pinterestu, pregledajte neke od premium pozivnica i stilova na Envato Theme Forest web shopu ili jednostavno surfajte Internetom u potrazi besplatnih predložaka u koje ćete samo unijeti izmjene po vašim željama.

pozivnice za savdbu

Odaberite željeni dizajn

Vaše pozivnice stvaraju taj prvi dojam koji su gosti dobili o vašem vjenčanju, stoga odvojite vrijeme kako biste dobili nešto potpuno originalno. Razmotrite sheme boja ili možda želite li nešto minimalistički i otkačeno?

pozivnice za svadbu

Koliko novaca ste spremni potrošiti na pozivnice za svadbu?

Od početka morate odrediti proračun jer ne želite dizajnirati savršenu pozivnicu samo da biste je vi imali. Razmislite o tome koliko gostiju pozivate (zapamtite da vam je potrebna samo jedna pozivnica po paru ili obitelji, a ne jedna pozivnica po osobi - zvuči očito, ali to je uobičajena pogreška).

Kada ste dizajnirali željeni stil i dobili originalni izgled pošaljite pozivnicu u lokalnog fotografa ili bilo koga tko je može isprintati da vam kaže koja je cijena ispisa željene pozivnice i tako će te znati koliko novaca će vas sve točno koštati.

U nastavku teksta, saznajte kako napraviti originalne pozivnice za svadbu i koje besplatne aplikacije pri tome koristiti.

Počnite s osnovnim stilom pozivnice i radite na njemu

Postoje hrpe različitih stilova dimenzija i vrsta pozivnica. Možete koristiti papir u boji i napraviti nešto originalno, teksture papira mogu uvelike utjecati na cjelokupni dojam vaše pozivnice, od rustičnih mat tekstura do suvremenih bisernih efekata pa sve do stilova starih tapiserija. Razmislite o tisku ili foliji s prednje strane pozivnice.

pozivnice za svadbu

Vrijeme je za ukrašavanje!

Ovo je trenutak gdje postajete uistinu kreativni. Držite stvari doista jednostavnim i elegantnim s otmjenom vrpcom preko pozivnice. Možete koristiti ukrasnu vrpcu da djeluje kao pojas ili razdjelnik na pozivnici.  Također možete koristiti 3D ljepljive jastučiće i dobiti taj otmjeni wow efekt.

Koji rukopis ili font odabrati?

Pokušajte zadržati stil vašeg fonta u skladu s ostatkom pozivnice. Također, zapamtite da font bude jasan i jednostavan za čitanje. Žarke boje mogu se dobiti ispisivanjem u boji, a umetci s metalnim folijama mogu izgledati zapanjujuće. Međutim, ako niste 100% sigurni u to što ste dizajnirali savjetujte se sa fotografom ili dizajnerom.

Odaberite kuverte koje se slažu s bojama i stilom vaše pozivnice

Kuverte i omotnice dolaze u standardnim veličinama, stoga provjerite da li će vaša pozivnica stati u jednu prije nego što se previše približite maksimalnim dimenzijama kuverte.

Kuverta je prva stvar koju ljudi vide kada primaju pozivnicu, pa razmislite o tome da je napravite ili kupite ove s bisernim ili teksturiranim papirom.

Alati za rezanje i uređivanje pozivnica za svadbu

Možete napraviti profesionalne pozivnice kupnjom spremnih presavijenih papira i umetanjem detalja. Međutim, ako imate velik broj pozivnica to nikako nije praktično rješenje.

Potreban će vam biti i trimer za papir koji omogućuje rezanje željenih i točnih dimenzija papira s većih listova.

trimmmer

Koje besplatne programe i mobilne aplikacije koristiti za dizajn pozivnica?

 

1.) Canva

Canva je alat u kojem možete stvoriti lijepo dizajnirane pozivnice i profesionalne uratke. To je program u kojem možete uređivati fotografije, dodavati tekst, elemente, naljepnice, granice, okvire i još mnogo toga. Canva vam također nudi i spremne besplatne predloške za željene rezultate.

 

2.) JustWink Greeting Cards

JustWink omogućuje korisnicima da šalju lijepe čestitke samo pomoću svog uređaja! To je jednostavan, ali moćan alat za one koji žele prilagoditi neku čestitku, pozivnicu ili zahvalnicu.

 

3.) Invitation Maker

Invitation Maker je aplikacija za dizajnera pozivnica koju je razvio Filter Day za iOS uređaje. Aplikacija ima više od 1000 predložaka za izradu pozivnica i kartica te 1000+ fontova koje možete odabrati.

 

4.) Wedding Invitation Cards maker

Wedding Invitation Cards je aplikacija za uređivanje pozivnica koju je razvio vcsapps za Android uređaje. Aplikacija je posebno napravljena za prilagodljive pozivnice za vjenčanje.

 

5.) Wedding Card Maker

Pomoću ove korisne aplikacije možete izraditi prekrasne pozivnicu za svadbu u samo nekoliko minuta. To je koristan alat koji vam omogućuje da prilagodite svoju pozivnicu sa različitim tekstovima, pozadinama i bojama.

 

6.) Appygraph

Appygraph omogućuje vam izradu i slanje prekrasnih pozivnica direktno s uređaja. Ova jednostavna, ali moćna aplikacija sadrži više od 100 prekrasnih predložaka!

 

Copyrights by photozone.ba

 

Pročitajte također i članak: Photo Booth i kako pozirati?