Osam pravila za organizaciju godišnjice tvrtke

Godišnjica tvrtke

Godišnjice tvrtke zaslužuju proslavu!  Bilo da je vaša tvrtka srednje velika tvrtka ili mala tvrtka, korporativna proslava rođendana tvrtke velika je prilika za zaposlenike i partnere da obilježe svoja zajednička dostignuća. Također je sjajno vrijeme da podijelite svoje vrijednosti i svoju viziju za budućnost.

Godišnjice Tvrtke

Želite li se usredotočiti na sebe ili druge?

Usredotočiti se na sebe znači staviti svoju tvrtku u središte pozornosti i pokazati svoja dostignuća i važne aktivnosti. Budući da je rođendan vaše tvrtke, nitko neće misliti loše o vama ako iskoristite ovu priliku da budete malo ja, ja, ja ili mi, mi, mi za promjenu.

Usredotočiti se na druge znači staviti svoje klijente, zaposlenike, partnere, dobavljače i druge prijateljske grupe u središte vaše proslave. Tada svoj rođendan koristite kao priliku da slavite dostignuća drugih, pomognete drugima da ostvare svoje ciljeve ili jednostavno dopustite da se svi opustite i zabave.

 

Donosimo vam osam pravila kako bi vaše godišnjice tvrtke bile događaji o kojima će se pričati!

1. Napišite jasan i temeljit pregled svih stvari koje smatrate bitnima

  • Povijest i vrijednosti tvrtke
  • Ključni zaposlenici, govornici i partneri koji će sudjelovati na vašoj proslavi
  • Ciljevi, teme i poruke koje treba prenijeti
  • Organizirani prethodni događaji (godišnjice, ako ih je bilo)
  • I naravno, praktične informacije: lokacija, planirani datum i vrijeme, proračun i raspoloživi materijali.
  • Potrebni resursi: rasvjeta, mikrofoni, govornica, zvučnici, glazba, photo booth, nagradna igra

2. Nemojte imitirati druge - budite vjerodostojni i u skladu sa vrijednostima vaše tvrtke

Ponavljanje ili simuliranje nekog prošlog događaja vrlo je primamljivo, ali to definitivno nije najbolji pristup. Ovakva vrsta godišnjice je, po definiciji, usko povezana sa samom tvrtkom. To znači da izmislite svoj vlastiti model koji se podudara s kulturom, poviješću i ljudima koji vaš posao čine jedinstvenim.

3. Planirajte neočekivano

Aktivnosti koje se nude na godišnjicama tvrtki obično se odnose na korporativni identitet i sam brend.
Agrobiznis može organizirati degustaciju svježih proizvoda, dok izdavač video igara može pokazati nove slušalice s virtualnom stvarnošću.

No, je li uvijek dobra ideja učiniti točno ono što ljudi očekuju od vas?

Izvorna, nekonvencionalna ili ometajuća tema mogla bi biti ključ za uspješan i nezaboravan rođendan tvrtke.

4. Ne pretjerujte sa protokolom

Bolje je imati jednostavan i djelotvoran dobro organiziran događaj nego skupiti nastupe jedan za drugim i uzrokovati zamor prisutnima. Vodeći princip neka vam bude: “Manje je više!”

Bolje imati manje aktivnosti ali ih učiniti sjajnim - ipak je ovo proslava, a ne poslovni sastanak.

5. Napravite tematsku proslavu godišnjice tvrtke

tematska zabava

Tema vašeg događaja je ono što povezuje dijelove programa kao i prisutne. Važno je osigurati dobar “protok” proslave: ograničite govore na razumnu duljinu i uspostavite ravnotežu između "korporativnih" prezentacija, vrhunaca, zabavnih aktivnosti, pauza, obroka. Zapamtite godišnjice tvrtke trebaju biti zabave, a ne samo poslovni protokol!

6. Unajmite photo booth - mora biti nezaboravno

Unajmite photo booth (foto kabina) i organizirajte natjecanje za najorginalniju grupnu fotografiju, ili natjecanje za najkreativniji tim ispred objektiva. Osnujte žiri koji će ocjenjivati sve fotografije i najkreativnije nagraditi prigodnim darom. Dopustite svima da sudjeluju u proslavi, protokol bi trebao biti “nevidljiv”.

photo booth

7. Učinite vrhunac večeri spektakularnim

Uspješna proslava mora biti savršeno orkestrirana. Tajna uspjeha je postupno podizanje razine intenziteta kako bi se došlo do nezaboravnog zaključka. Na godišnjici tvrtke, vrhunac bi trebao biti izvanredan, i predstaviti postignuća ili planove tvrtke u najboljem svijetlu.

photo booth

8. Pazite da večer ide prema rasporedu

Napravljeni raspored nije samo papir nego ga je potrebno pažljivo slijediti. To zahtijeva određenu disciplinu na dan događaja. Organizatori moraju pažljivo upravljati trajanjem svakog segmenta kako bi održali ritam koji je planiran. Ne dopustite da večer ne dosegne svoj vrhunac samo zbog rasporeda!

Ako se budete držali ovih osam pravila, sigurno ćete imati uspješnu proslavu.
Ali zapamtite najbolje jamstvo je pravi tim koji će zajedno raditi na pravilnoj pripremi, organizaciji i izvršavanju vašeg događaja.

Tim bi trebao biti entuzijastičan, iskusan, inovativan i šarolik.

 

Copyrights by photozone.ba

 

Pročitajte također i članak: Vodič - organizirajte uspješan Poslovni Događaj

 

Saznajte što još ima na našem Blogu!