Foto kabina Photo Zone na otvaranju Sarajevo Film Festivala 2019

Svjetskom premijerom filma 'Sin' otvoren je jubilarni 25. Sarajevo Film Festival.

Film "Sin" je drugi dugometražni igrani film rediteljice Ines Tanović i donosi priču o međusobnim odnosima četveročlane obitelji u Sarajevu u kojoj je jedan od sinova usvojen.

U osam dana prikazano je do sada rekordnih 270 filmova iz 56 zemalja, od kojih je 68 u Sarajevu imalo svjetsku premijeru.

Jedan od događaja koji je obilježio samo otvaranje Sarajevo Film Festivala 2019. godine jeste i sada već tradicionalni prijem za klijente i goste u organizaciji Raiffeisen banke. Prikladan video o ovom eventu možete pogledati ovdje.

Na Sarajevo Film Festivalu do sada su sudjelovala i najpoznatija imena iz Hollywooda kao što su Robert De Niro i Angelina Jolie i još mnogi drugi.

Nagradu Srce Sarajeva - za najbolji film osvojio je filmski uradak: “Take me somewhere nice” u režiji Ene Sendijarević.

Nagradu Srce Sarajeva - za najboljeg redatelja osvojio je Emin Alper za režiju filma: “Priča o tri sestre”.

Nagradu Srce Sarajeva - za najbolju glumicu osvojila je Irini Jambonas u filmu: “Ukrug”.

Nagradu Srce Sarajeva - za najboljeg glumca osvojio je Levan Gelbakhiani u filmu: “A onda smo plesali”.

Sarajevo Film Festival i Raiffeisen banka su tijekom 25. jubilarnog festivalskog izdanja za sve posjetioce i ove godine pripremili kreativnu i vrijednu nagradnu igru „Naj fotka“.

Autorica najbolje fotografije je Selma Bijedić, odnosno @selma_bijedic na Instagramu, koja je osvojila vrijednu nagradu - Smart Watch!

Na ovogodišnjem jubilarnom 25. SFF nastupila je još jedna “nova zvijezda” naša foto kabina iz kuhinje inovativne ekipe Photo Zone.

Naime  Raiffeisen banka BiH je i ovaj put  svoje klijente i goste počastila pravom selfi poslasticom, stoga su se zadovoljno smiješili i zabavljali ispred naše foto kutije.

Pogledajte kako su se Tarik Filipović i gosti 25. Sarajevo Film Festivala zabavljali ispred naše foto kabine.

foto kabina sarajevo film festival 4
foto kabina sarajevo film festival 6
foto kabina sarajevo film festival 3
foto kabina sarajevo film festival 1
foto kabina sarajevo film festival 2

Projekcijom filma BILO JEDNOM ... U HOLLYWOODU zatvoreno je jubilarno 25. izdanje Sarajevo Film Festivala.

Novi film Quentina Tarantina, u kojem su glavne uloge ostvarili Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, premijerno je prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu.

Osim ambijenta filmskog festivala i čarolije novih filmskih priča, gosti 25. Sarajevo Film Festivala su ponijeli i trajne uspomene u obliku fotografija iz Photo Zone foto kabine.

Neki su fotografije odmah dijelili i na društvenim mrežama te ih sebi poslali na mobilne uređaje, da da i to može naša foto kutija.

A za sve vas koji niste imali priliku napraviti svoju cool fotku ispred naše foto kabine, obećavamo vam da ćete uskoro imati priliku na nekom od sljedećih događaja u Sarajevu ispraviti tu „pogrešku“.

 

Saznajte što još ima na našem Blogu!